Group 3
Group 84

Gevelbekleding

Met een tropisch tintje, thermowood of panelen

Houten gevelbekleding is zowel een praktische manier om je huis te beschermen tegen de elementen als een esthetisch element dat warmte, karakter en schoonheid toevoegt aan elk architecturaal ontwerp. Bij Home Projects (in Tielen) geloven we in de kracht van hout als een tijdloos en veelzijdig bouwmateriaal, en daarom bieden we een breed aantal opties voor houten gevelbekleding. Die zijn stuk voor stuk zowel functioneel als stijlvol.

Gevelbekleding mogelijkheden

Hoe ver kan je gaan als het gaat om houten gevelbekleding? Het antwoord is simpel: heel ver! En om je daar een beeld van te geven, krijg je hieronder een glimp van de grenzeloze mogelijkheden van houten gevelbekleding bij Home Projects.
Misten we nog niets? Dan horen we graag wat jij nog aan dit lijstje zou willen toevoegen

Een dozijn diverse houtsoorten

Tropisch hardhout of het populaire thermowood? Het is jouw bijgebouw, dus jij kiest de houtsoort die bij jou past. Wij regelen de rest. Onze mogelijke houtsoorten en profielen zijn in rijkelijke opties beschikbaar. De ene persoon kijkt graag naar tropisch hardhout, terwijl de ander de voorkeur geeft aan thermowood. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen, vooral wat betreft uiterlijk en duurzaamheid. We lopen graag alle opties met jou door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Bovendien bieden we niet alleen natuurlijke houtsoorten, maar ook plaatmaterialen zoals volkern aan. Als je zelf de materialen niet meteen kan benoemen, maak je geen zorgen. Als je ons wat foto’s van projecten laat zien die je mooi vindt of als je door onze referenties bladert (of Instagram raadpleegt), zal ons schrijnwerkersoog snel herkennen over welke materialen je het hebt.

Waarom zou je houten gevelbekleding kiezen?

Houten gevelbekleding biedt een prachtige combinatie van esthetiek, duurzaamheid en diversiteit. Het natuurlijke karakter van hout straalt tijdloze schoonheid uit, wat naadloos samengaat met de omgeving waarin het staat. Hout is bovendien een perfect te hergebruiken materiaal. Er is daarnaast een brede waaier aan houtsoorten, texturen en tinten beschikbaar voor uiteenlopende, op maat gemaakte ontwerpen. De isolerende eigenschappen bevorderen energie-efficiëntie en een comfortabel binnenklimaat. Met weinig onderhoud ontwikkelt houten gevelbekleding door de jaren heen een betoverend patina, waarbij het verouderingsproces wordt omarmd. Al kunnen we dat ook afremmen door een behandeling tegen verkleuring. Houten gevelbekleding is daarmee een heel aantrekkelijke keuze.

Gevelbekleding voor elk project

Wil je je woning een warme en welkome uitstraling geven of een bijgebouw voorzien van een tijdloze uitstraling? Houten gevelbekleding past door zijn diverse mogelijkheden naadloos bij verschillende stijlen. Zo voegt ze een vleugje eerlijke elegantie toe aan elke ruimte. Bij Home Projects staan we klaar om jouw dromen te realiseren en om houten gevelbekleding te installeren die zowel functioneel als visueel verbluffend is, waar je ook maar wilt.

Veelgestelde vragen over schrijnwerken

Wie regelt het ontwerp voor de gevelbekleding?

Dat kan een architect (en/of tuinarchitect) zijn. Maar we kunnen eventueel ook zelf een ontwerp uitwerken tot realistische render (afbeeldingen) toe.

Hoe moet de ondergrond voor houten gevelbekleding zijn?
Dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Wij timmeren toch een houten raster uit waarop de gevelbekleding komt. Dat raster kan zowel op snelbouw, als op isolatie of een ander materiaal aangebracht worden.
Moet er isolatie onder de gevelbekleding?
Afhankelijk van de situatie (woning, schuur, tuinkantoor, …) zal er isolatie onder de gevelbekleding gestoken worden. Wij kunnen daarvoor zorgen.
Wat is houten gevelbekleding eigenlijk?
De zichtbare afwerkingslaag tegen de muren van een gebouw. In plaats van een gevelsteen, staat dan een houten afwerking. Die kan bestaan uit platen of planken.
Wat kost houten gevelbekleding per m2?
Doordat houten gevelbekleding bij Home Projects echt maatwerk is, is elke prijsofferte ook echt maatwerk. De exacte prijs is daarbij heel afhankelijk van de gekozen houtsoort. Verwacht daarbij gewoon niet dat je maatwerk kan krijgen voor de prijs van een kant-en-klaar aanbod bij de DHZ-handel. We zoeken wel met plezier naar de haalbaarheid binnen je budget.
Wat is de beste houten gevelbekleding?
Elke houten gevelbekleding is goed, maar we houden wel graag rekening met de plaats waar de platen of planken komen. Daarbij houden we vooral rekening met natheid en het risico op krassen. We adviseren je graag!
Werken jullie met duurzaam hout?
Jawel, als het hout dat we gebruiken draagt het gekende FSC kwaliteitslabel.
Nog iets?

De magie van houten gevelbekleding

Bekijk foto’s van enkele van onze gerealiseerde projecten en laat je inspireren.